Dieta Bezglutenowa
Dieta Bezglutenowa
Dieta ta przeznaczona jest dla osób z obniżoną tolerancją glutenu, lub które chcą go wyeliminować z codziennego żywienia.
Nie korzystamy w niej z produktów zbożowych jak pszenica, orkisz, jęczmień czy żyto a także wszystkie inne produkty z ich dodatkami.
Nie oznacza to jednak, że Twoja codzienna dieta będzie nudna! Korzystamy z produktów naturalnie bezglutenowych jak kukurydza, ryż, rośliny strączkowe (świetne źródło białka!) czy orzechy.
Ale czym tak na prawdę jest gluten? Gluten jest rodzajem białka, który odpowiada między innymi za elastyczną konsystencję pieczywa czy ciast. Co ważne, pozwala też zwiększyć aromat dlatego zdarza się, że produkty, które są naturalnie bezglutenowe mogą zawierać go w składzie.
Ważne: Za produkt bezglutenowy uznaje się taki, który ma poniżej 20 ppm (20 mg na kg).
Kaloryczność: 1000 - 5000 kcal
Przykładowe menu
Śniadanie: FRITTATA ZE SZPINAKIEM I FETĄ, MIX WARZYW Z OLIWĄ I KUKURYDZĄ
II śniadanie: GRILLOWANE WARZYWA Z ZIELONYM PESTO I SŁONECZNIKIEM
Obiad: WOŁOWINA STIR FRY Z TRAWĄ CYTRYNOWĄ, WARZYWAMI, PODANE Z RYŻEM JAŚMINOWYM
Podwieczorek: SAŁATKA Z SEZONOWYCH OWOCÓW, SOS SŁODKIE WINEGRET
Kolacja: Pasztet wegetariański [domowa], WAFLE RYŻOWE, PLASTERKI OGÓRKA
43 234 Wydane posiłki.
5,000 +
Sporządzonych diet
9800
Zadowolonych klientów
40+
Obsługiwanych miast